Cascading Style Sheets, CSS, er et computer-sprog der bruges  til at beskrive hvordan man ønsker indholdet af et HTML/XHTML/XML dokument præsenteret f.eks. i en browser. Man  kan indlejre sproget i et HTML-dokument mellem to links-tags eller have det i filer for sig (på  samme måde som man kan med javascript). Fordelen ved at placere denne type  oplysninger i en fil for sig selv er, at formateringen kan genbruges i flere  dokumenter (ved at flere dokumenter inkludere link til samme fil med css). Hvis  man ikke lægger det i en fil for sig vil man skulle gentage den samme kode på  hver side hvor man ønsker samme effekt, hvilket ikke er hensigtmæssigt.

Ved mere avanceret brug, kan et CSS-dokument bruges til at kontrollere en hel  hjemmesides udseende og opbygning. Derved kan man holde indholdet af siden i  HTML-koden og samtidig lade CSS-koden kontrollere udseendet. Et eksempel på den  form for brug af CSS ses blandt andet på siden CSS  Zen Garden.

Ud over genbrug giver CSS-formatet mulighed for at kombinere  formateringsoplysninger fra flere forskellige CSS-filer. Med denne teknik kan  man eksempelvis have en CSS-fil med basal formatering, der bruges af alle  HTML-dokumenter, man administrerer, og en anden, som bruges til eksempelvis  "avanceret indhold".